Pensiunea Evelyn se află chiar pe drumul principal
IN CENTRUL SATULUI CORUND

La parter are loc o mică prăvălie destinată prezentării și valorificării obiectelor artizanale, iar camerele de oaspeți sunt situate la etaj și în anexa casei de locuit aflată în curte.

În cele două clădiri, în total 11 camere stau la dispoziția oaspeților. Toate camerele dispun de baie proprie. Astfel pensiunea poate găzdui 24 persoane, dar sunt disponibile și paturi suplimentare la cererea Dumneavoastră.

Efectuăm primirea și cazarea grupurilor mai mari de turiști (30-55 de persoane) în colaborare cu pensiunile partenere.

Toată familia Ravasz, mici și mari contribuie la coordonarea Pensiunii Evelyn, precum și stă la dispoziția oaspeților în soluționarea tuturor solicitărilor venite din partea lor, fie vorba despre organizarea unor excursii, alegerea traseelor turistice cele mai ideale, degustare de pălincă, organizare diferite evenimente, mese festive, spectacole, surprise party.

PRETURILE

Prețul de bază: 45 RON / noapte / persoană (în afara sezonului)
Mic dejun: 15 RON
Prânz sau cină: 35 RON

INFORMATII GENERALE

• Numărul camerelor: 8
• Capacitate totală de cazare:20
• Număr băi,dușuri, toalete: 8-8
• Profil localitate: zonă rurală, de munte
• Tip cazare: casă de oaspeți
• Profil cazare: pensiune, casă particulară
• Unitate de închiriere: cameră
• Locație comună cu proprietarii: da, separat în curte
• Animale de curte: da, un puli foarte prietenos
• Accept animale de companie: da (numai în curte)
• Posibilități de parcare: în curte
• Încălzire: da (centrală proprie), apă caldă (centrală proprie)
• Servicii și facilități: grill în curte, mobilier de grădină, hamac și leagăn pentru relaxare, loc amenajat cu jucarii pentru copii, biciclete
• Masă: demipensiune
• Servicii turistice oferite: organizare de excursii ghidate, programe turistice, transport de persoane
• Schimb lenjerie, așternut: la cerere
• Curățenie: la cerere
• Număr minim de nopți: 1 noapte
• Interval de închiriere: tot anul
• Check-in: orele 14.00
• Check-out: orele 12.00
• Limbi vorbite: română, maghiară, engleză

• Distanțe: drum principal la 20 m, centrul localității la 200 m, restaurant la 100 m, gară la 15 km (la Praid), magazin alimentar la 100 m, parc, spații verzi la 10 m, ștrand 15 km (la Praid), benzinărie la 500 m.

Despre localitatea Corund:
Localitatea Corund este situată în județul Harghita, chiar în inima Ținutului Secuiesc. Corund este localitatea cu cea mai mare însemnătate a microregiunii Ținutul Sării: este un centru  cultural, artistic, turistic și de artă populară autentică. Comuna este compusă de cinci sate: centrul de comună Corund și satele Atia, Calonda, Valea lui Pavel și Fântâna Brazilor (Feniocut).

Localitate se mândrește cu numeroase obiective și atracții turistice, evenimente artistice și folclorice autentice unice în regiune.
Corund este cunoscută despre produsele de ceramică populară și târgurile de olărit. Olăritul a fost meșteșugul practicat de localnici încă din timpul Evului Mediu, în zilele noastre devenind o ramură a industriei locale din Corund. Meșterii uniți în și-au vândut produsele la târgurile meșteșugărești. În prezent, târgul cu produsele ceramice trediționale și cele cu motive moderne care țin pasul cu cerințele pieței, se află de-alungul drumului principal. Colonada prăvăliilor care se întinde pe mai mulți kilometri oferă o priveliște spectaculoasă chiar și de la distanță, iar dacă ne apropiem, ne vom delecta ascultând poveștile meșterilor. Atelierele lor stau deschise pentru ochii curioșilor. În localitate se află Muzeul de Aragonit ”Knop Vencel ”.

În zona localității faimoasă de cultura sa ceramică se află o sursă de apă termală sulfuroasă cu fier, respectiv patru surse de apă minerală.
Secuii din Corund sunt celebri nu numai datorită prelucrării lutului, producției de ceramică și înființării unei arte de decorare a obiectelor artizanale ceramice, ci și datorită meșteșugarilor de prelucrare a iascăi. Din iască în atelierele meșteșugărești se produc obiecte decorative și de uz casnic, precum genți, șepci, pălării.

Data construcției a vechii biserici catolice nu este cunoscută: după presupunerile specialiștilor era edificată în stil roman, apoi în anul 1533 a avut loc transformarea lăcașului de cult în stil gotic. În epoca respectivă Sfântul Apostol Bartolomeu a fost patronul spiritual al bisericii. În anul 1568 lăcașul de cult a intrat în posesia unitarienilor, iar în anul 1716 a fost restituită catolicilor. În anul 1720 a avut loc o renovare și fortificare substanțială a clădirii. În răstimp, adepții religiei catolici au folosit o mică capelă începând din anul 1648.

În anii 1700 a avut loc o parohie comună cu localitatea Atia, iar începând din anul 1743 comuna Corund dispune de parohie și preot propriu. În localitate a funcționat o școală gimnazială catolică, care era desființată în anul 1924 de către autoritățile statului român. Anul1910 marchează debutul construcțiilor unei noi biserici catolice care era sfințită în anul 1911 și patronul spiritual fiind Inima lui Isus. În anul 2011 au avut loc renovări și transformări remarcabile atât interior, cât și exterior. Numeroase pietre ale vechii biserici sunt incluse în fortificația bisericii actuale.

Biserica unitariană a fost supusă unor modificări substanțiale în intervalul 1720 și 1750, respectiv în anii 1821 și 1971, iar în anul 2011a avut loc o nouă renovare.

Muzeul Satului se situează vizavi de biserică.

Băile Corundului era situată în apropierea satului, la marginea drumului principal în direcția localității Praid la o altitudine de 535 m. Apele termale ale băii erau menționate pentru prima oară în anul 1729, iar în anul 1890 proprietarul obiectului de interes turistic și medical a fost Gáspár Gyula. În perioada 1892 și 1900 au avut loc construcții și amenajări substanțiale și semnificative. Ca și cum în anul 1938 centrul medical cu o vastă reputație a ajuns în faliment, a avut loc demolarea clădirilor, tăierea brazilor înconjurătoare. Arcio – așa cum este numit locul în zilele noastre – se bucură de o reputație datorită izvoarelor minerale și sărate, respectiv băilor termale. Reconstruirea băii în forma originală, precum și restabilirea gloriei și faimei locului constituie marele speranță și dorință a localității Corund.

În comuna Corund, la ieșirea spre Praid a se află fosta mină de aragonit unde a avut loc exploatarea aragonitului în perioada 1911–1963. Astăzi locul este zonă protejată, iar Muzeul de Aragonit prezintă istoria și tehnicile de prelucrare a aragonitului.

Turiștii vor petrece o zi întreagă în magazinele de artă populară ale satului care își așteaptă cumpărătorii la marginea drumului principal pe parcursul întregului an.

În satul Corund vizitatorii pot admira numeroase frumoase porți tradiționale sculptate din lemn. Dansurile populare din Corund sunt foarte spectaculoase și impresionante. Dacă vizitați zona în perioada de toamnă, nu ezitați să participați la sărbătoarea culesului viei.

În centrul satului se află compoziția statuară monumentală realizată de Miholcsa József intitulată Erős várunk nékünk az anyanyelv [Fortăreața noastră – limba maternă]. Compoziția – prin statuile de bronz ale celor treizeci de personaje semnificative ale literaturii maghiare – evocă reprezentarea unui parlament literar. Compoziția neobișnuită simbolizează dispersarea comunității maghiare în Bazinul Carpatic, exitența minoritară a etniei maghiare.